واحد چاپ پارچه پیله

طراحان واحد چاپ پارچه “پیله تکس” پس از بررسی دقیق سفارش و نیازسنجی (نوع پارچه، رنگ، و سایز پارامترها) پیشنهادهایی به مشتری ارائه مینمایند که پس از تایید اولیه، به واحد نمونه گیری ارسال می شود. در زمانی کمتر از ۳۶ ساعت مشتری می تواند نمونه اولیه سفارش خود را در ابعاد ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر دریافت کند .پس از تایید نهایی مشتری سفارش وارد مرحله چاپ می شود.
واحد چاپ “پیله تکس ” با ظرفیت چاپ روزانه ۱۰ تا ۱۵ تن پارچه سفارش را برمبنای نمونه اولیه تایید شده مشتری روی پارچه هایی با الیاف طبیعی یا مصنوعی چاپ و ارائه می کند. این اقدامات با استفاده از دستگاهها و تجهیزاتی از برندهای Zimmer و SPG Print انجام می شود.

 

چاپ روی پارچه

چاپ پارچه (چاپ های برداشت،ری اکتیو و…) در منسوجات صنعتی کاربرد بسیار بالایی دارد و برای بسیاری از صنایع از قبیل خودرو، پارچه های تبلیغاتی (بنر)، اثاثیه یا دکوراسیون داخلی منازل، پوشاک، کیف و کفش، و حتی پارچه های مهندسی که برای اهداف مختلف فنی استفاده میشود نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

 

انواع چاپ روی پارچه

چاپ پارچه انواع مختلفی دارد که در کارخانجات پیله انواع خدمات چاپ پارچه، رنگرزی، و تکمیل پارچه بصورت تخصصی انجام میشود؛ خدمات چاپ شامل چاپ های دیسپرس، ری اکتیو، پیگمنت، برداشت، اکلیل می‌شوند. جهت مشاهده نمونه کارها و محصولات ما اینجا کلیک کنید.

 

چاپ برداشت (discharge)

در این نوع از چاپ پارچه که چاپ برداشت نام دارد، زمینه چاپ باید با رنگزاهایی که قابلیت برداشت داشته باشند رنگرزی شود، سپس با مواد برداشت کننده، عملیات چاپ پارچه بر روی آنها صورت میگیرد. بطور کلی به احیاء رنگزا بوسیله ماده احیاء کننده برداشت گفته میشود.

انواع احیاء کننده هایی که در زمینه چاپ برداشت مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از:
– رنگالیت سی
– رنگالیت اف-دی
– رنگالیت دی-اس
– رنگالیت اچ
– دکرولین
– مانوفست
– کلروید قلع

 

مراحل پس از چاپ برداشت

خشک کردن پارچه و سپس بخار دادن بمدت ۸-۱۰ دقیقه در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد، عمل احیای رنگزا در طی فرایند بخار دادن صورت می‌گیرد و رنگزای تخریب شده در شستشو از روی کالا کاملا پاک میشود.

 

مزایای چاپ برداشت:

– بیشترین ظرافت کار را دارد
– به دلیل ظرافت، چاپ برداشت با اقبال زیادی رو برو شده است.

 

معایب چاپ برداشت:

– قیمت بالا
– مناسب نبودن برای چاپ دستی
– رایج بودن مشکلات فنی حین چاپ

 

تماس با چاپ پارچه پیله

چاپ ری اکتیو

عملکرد چاپ پارچه به روش ری اکتیو به این گونه است که رنگ را دائماً در پارچه محبوس میکند؛ درنتیجه پارچه چاپ شده میتواند بارها شسته شود بدون اینکه طرح روی آن پاک شود. چاپ ری اکتیو بازده رنگی زیادی دارد و رنگها را در شفاف ترین و بهترین حالت ممکن چاپ میکند و جنس پاچه را تغییر نمی‌دهد. چاپ ری اکتیو میتواند روی اکثر پارچه های الیاف طبیعی مثل پارچه پنبه، ویسکوز و… انجام شود؛ اما روی الیاف مصنوعی و پلی-استر عملکرد مناسبی ندارد. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

چاپ ری اکتیو؛ مزایا و معایب

چاپ ری اکتیو طرح هایی با ماندگاری و کیفیت بالایی تولید می‌کند. از فواید دیگر این نوع چاپ می‌توان به خاصیت شستشوی راحت و پاک نشدن طرح، تغییر نکردن جنس پارچه و… اشاره کرد. چاپ پارچه به روش ری اکتیو برای چاپ بر روی پارچه های گران قیمت و لوازم لوکس استفاده می‌شود.
و اما یکی از معایب و مشکلاتی که این نوع چاپ پارچه وجود دارد، استفاده زیاد از آب است. (در مرحله آخر، مواد آماده سازی و جوهر اضافه باید از روی پارچه شسته شوند؛ معمولا چاپخانه ها از دستگاه های صنعتی بزرگ شستشو استفاده میکنند و درنتیجه، آب زیادی استفاده و اسراف میشود). در این روش از چاپ پارچه آب بسیار زیادی مصرف شده و فرایند گرانبهایی روی آب انجام می‌شود تا مجدداً قابل استفاده برای محیط زیست شود. برای مقابله با این مشکل میتوان از ماشین‌های شستشو با تکنولوژی های بهتر استفاده نمود که در مقادیر کوچکتر پارچه را میشویند و آب استفاده شده را بازیافت میکنند.
بطور کل، چاپ ری اکتیو بهترین انتخاب برای چاپ بر روی پارچه ها و الیاف طبیعی میباشد. در این فرآیند، جوهر و رنگ بطور دائمی با یکدیگر ترکیب میشوند و به این صورت نتیجه نهایی پاک و یا کمرنگ نمی‌شود.

 

چاپ اکلیلی

در چاپ تصاویر اکلیلی یا شاین (به‌معنی درخشنده)، ذرات درخشنده و زیبا بهمراه چسبهای نرم و خشک روی تصویر یا طرح مورد نظر ریخته میشود. این نوع چاپ پارچه به دو صورت امکان پذیر می‌باشد: از کاغذهای مخصوص که دوام بسیار بالایی دارند استفاده می‌شود و یا بصورت پودری چاپ صورت میگیرد. به‌علت هزینه های بالا، این نوع از چاپ چندان مورد اقبال و استفاده عموم مردم قرار نمیگیرد. در چاپ اکلیلی، هرچقدر زمینه طرح تیره تر باشد اکلیل ها درخشندگی و زیبایی بیشتری پیدا کرده و جلوه خاصی به تصاویر و طرح های ما میبخشد. طرح های شاین یکی از زیباترین و لوکس ترین انواع چاپ پارچه میباشد که بیشتر بر روی پارچه های گران قیمت، آلبومهای مختلف و… مورد استفاده قرار میگیرد. بهترین نوع کاغذ برای این نوع چاپ کاغذهای گلاسه و یا لمینت های اکلیلی می‌باشند که از محافظت و استحکام بالایی برخوردار هستند.

 

اینستاگرام پیله تکس

چاپ پلی استر

برای چاپ پلی استر از رنگزا های دیسپرس استفاده میشود. پارچه پلی استر به منظور آمادگی برای چاپ، باید شسته شود و سپس رنگ تثبیت  گردد؛ اما وجود روغن بافت در پارچه، در مراحل چاپ پارچه و رنگرزی مشکل ایچاد می‌کند و به همین علت، باید مطابق با دستورالعمل خاصی شستشو داده شود:
– کربنات سدیم: ۲گرم در هر لیتر
– صابون: ۱ گرم در هر لیتر(با توجه به بروشور مربوطه)
– دما: ۸۰ درجه و زمان ۲۰ دقیقه

– استفاده از صابون های مخصوص برای از بین بردن روغن بافت پارچه

 

مزایای چاپ بر روی پلی استر:

– مقاومت گرمایی،
– مقاومت دربرابر چین و چروک
– مقاومت دربرابر نور و سایش و مقاومت از نظر شیمیایی از نکات قوت پارچه پلی استر میباشد.

 

معایب چاپ پلی استر:

– غیر قابل تنفس بودن درصورت ساخت البسه از این نوع پارچه
– مشکلات زیست محیطی

 

خدمات رنگرزی با استفاده از رنگزا های دیسپرس

رنگ دیسپرس یا رنگ پراکنده که بصورت پودر به فروش میرسد، یک رنگ غیر یونی میباشد. این نوع رنگ انحلال کمی در آب داشته و و مقاومت خوبی در برابر نور، سایش، و تصعید دارد.
از رنگ دیسپرس برای رنگرزی الیاف پلی استر و استات سلولز استفاده میشود. این نوع رنگ در صنایع کاغذ، چرم و البته صنایع پارچه و نساجی نیز کاربرد دارد.
رنگهای دیسپرس موجود در ایران، اغلب ساخت کشور چین هستند که در داخل کشور توسط شرکتهای مختلف بسته بندی شده و به فروش میرسد. این نوع رنگ نسبت به سایر رنگها، قیمت متوسطی داشته و قیمت خرید و فروش آن بصورت رقابتی و بر اساس نیاز بازار تعیین می‌شود.

 

انواع رنگ دیسپرس در رنگرزی:

طبق یک دسته بندی عمومی رنگهای دیسپرس را میتوان بر اساس میزان هموار سازی،مقاومت در برابر تصعید و سرعت در رنگرزی به ۵ گروه تقسیم کرد که عبارتند از:

-رنگ دیسپرس نوع E

این نوع رنگ خاصیت هموارسازی خوبی دارد و برای فرایند رنگرزی غوطه وری گزینه مناسبی است. علاوه بر این برخی از آنها را میتوان در فرایند چاپ انتقال فرایندی مورد استفاده قرار داد.

– رنگ دیسپرس نوع SE

رنگهای نوع SE، خاصیت هموارسازی خوبی دارد و دربرابر تصعید مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.از این نوع رنگ میتوان در رنگ آمیزی غوطه وری و رنگ آمیزی لایه خشک الیاف پلی استر استفاده کرد.

– رنگ دیسپرس نوع S

این رنگ از مقاومت بالایی در تصعید برخوردار است.رنگ دیسپرس نوع S اغلب در فرایند رنگرزی پد خشک که ترکیبی از پارچه و پلی استراست مورد استفادده قرار میگیرد.

– رنگ دیسپرس نوع P

از این نوع رنگ برای چاپ ضد تخلیه الیاف پلی استر و پارچه مخلوط الیاف سلولز استفاده می شود.

– رنگ دیسپرس نوع RD

از این نوع رنگ برای رنگ آمیزی سریع الیاف پلی استر استفاده کرد.

 

فرایند تکمیل سطح پارچه

فرایند تکمیل سطح پارچه روشهای مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:

 

۱.روش کندلینگ

در این روش که به فشار زیر غلتک نیز معروف است، از روشهای کلندلینگ استفاده شده و پارچه پس از تولید، از میان غلتک های تحت فشار عبور کرده و حالتی شبیه به کاغذ به خود می‌گیرد؛ که پس از کشف و معرفی روشهای شیمیایی، استفاده از این روش به شدت افت کرده است.

 

۲.روش استنترینگ

روش استفاده از دستگاه های استنتر نیز موجود است. در این روش که غالباً برای پارچه های گردبافت استفاده می شود، پارچه پس از بافته شدن توسط این دستگاه، مرطوب و سپس خشک می شود. تا علاوه بر افزایش مقاومت در برابر دما، از افت عرض پارچه و ابعاد آن در هنگام شستشو جلوگیری به عمل آید.

مطمئناً این روش‌ها، تنها روش‌های چاپ پارچه نیستند و روش‌های زیادی برای چاپ پارچه وجود دارد؛ با استفاده از توضیحات بالا و نکات مثبت و منفی ای که ذکر شد، شما می‌‌توانید چاپ پارچه متناسب با سلیقه و نیاز خود را انتخاب کنید.

از مجموعه خدماتی که در واحد چاپ پیله تکس ارائه می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • Pigment
  • Burn out
  • Reactive
  • Disperse
  • Blockout
  • Puff
  • Glitter
  • آگاه باشیم:
  • حداقل سفارش چاپ : ۵۰۰۰ متر
  • حداکثر عرض سفارش: ۳۰۰ سانتی متر
  • طول تکرار طرح ها: ۶۴ سانتی متر
  • ظرفیت چاپ روزانه :۱۰ الی ۱۵ تن (۲۵ الی ۳۰ هزار متر)
  • مدت زمان تحویل سفارش: ۴ تا ۷ روز (بعد از تایید نمونه اولیه)